Uudet ulosottotarkastajat nimitetty 1.12.2020 aloittavaan Ulosottolaitokseen

Julkaistu 3.9.2020

Ulosoton organisaatio uudistuu 1.12.2020 lukien, kun nykyisistä 22 ulosottovirastosta ja Valtakunnanvoudinvirastosta muodostuu uusi valtakunnallinen virasto, Ulosottolaitos. Kesän aikana uuden viraston palvelukseen haettiin valtakunnalliseen perustäytäntöönpanon toimintayksikköön 180 ulosottotarkastajaa, jotka on nyt nimitetty virkoihin 1.12. lukien.

Ulosottotarkastajan tehtävä on uusi. Perustäytäntöönpanossa hoidetaan ulosottoperintään liittyviä tehtäviä sähköisin menetelmin, eikä tämä edellytä velallisen tapaamista. Valtaosa ulosottoperinnästä, jopa 80 prosenttia, hoidetaan 1.12. lukien Ulosottolaitoksen perustäytäntöönpanon valtakunnallisessa toimintayksikössä, jonka henkilöstö tulee sijoittumaan Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle, Ouluun, Kuopioon ja Vaasaan.

Organisaatiouudistuksen nimitykset etenevät syksyn aikana

Hakemuksia ulosottotarkastajan virkoihin tuli yhteensä 1419. Valituista valtaosa, 146, on jo aiemmin työskennellyt ulosottovirastojen palveluksessa joko vakituisissa tai määräaikaisissa kihlakunnanulosottomiehen, kihlakunnanvoudin tai toimiston tehtävissä. Nimitetyistä 34 tulee nykyisen ulosotto-organisaation ulkopuolelta.

Osa nyt ulosottotarkastajiksi valituista rekrytoituu todennäköisesti ulosoton organisaatiouudistuksen edetessä syksyn aikana muihin Ulosottolaitoksen tehtäviin esimerkiksi kihlakunnanvoudeiksi tai ulosottoylitarkastajiksi. Tällöin ulosottotarkastajan paikkoja täytetään hankkeen aikana nyt jo haastatelluista mutta valinnan ulkopuolelle jääneistä hakijoista. Uuden Ulosottolaitoksen aloitettua 1.12 lähtien avoinna olevat tai avoimeksi tulevat virat täytetään uudella avoimella haulla.

Lisätietoja: Kehityspäällikkö Jarmo Kivistö