Ulosottolaitos rekrytoi perustäytäntöönpanoon 180 ulosottotarkastajaa

Julkaistu 29.5.2020

Ulosottolaitos uudistuu 1.12.2020 alkaen. Nykyisistä 22 ulosottovirastosta ja keskushallintoviranomaisena toimivasta Valtakunnanvoudinvirastosta muodostetaan valtakunnallisesti toimiva virasto, Ulosottolaitos. Ulosottolaitoksessa on keskushallinto ja operatiivisia toimintayksiköitä. Rakenneuudistuksessa täytäntöönpano tullaan jakamaan perustäytäntöönpanoon, laajaan täytäntöönpanoon ja erityistäytäntöönpanoon.

Perustäytäntöönpano on täysin uusi perinnän menettelymuoto. Perustäytäntöönpanossa peritään rahamääräisiä maksuvelvoitteita tapauksissa, joissa velallisen asioiden käsittely ei edellytä hänen henkilökohtaista tapaamistaan. Perustäytäntöönpanossa velallisena voi olla vain luonnollinen henkilö eli yksityishenkilö, joka ei ole elinkeinonharjoittaja.

Ulosottotarkastajia haetaan kuudelle paikkakunnalle

Ulosottomiehinä uudessa Ulosottolaitoksessa perustäytäntöönpanossa toimivat ulosottotarkastajat. Ulosottotarkastajien virat, 180 kappaletta, ovat nyt haettava valtiolle.fi-palvelussa ja hakuaika päättyy 11.6.2020. Virkojen sijoituspaikat ovat Helsinki (48 virkaa), Turku (28 virkaa), Tampere (28 virkaa), Kuopio (28 virkaa), Oulu (28 virkaa) ja Vaasa (20 virkaa). Hakijoiden haastattelut suoritetaan paikallisesti.

− Virat ovat jo kiinnostaneet ja kyselyjä niistä on tullut heti ensimmäisenä päivänä. Viran palkkaus on kilpailukykyinen ja hakijoita on oletettavasti runsaasti. Joukossa on varmasti paljon jo ulosoton parissa työskennelleitä, kertoo kehityspäällikkö Jarmo Kivistö Valtakunnanvoudinvirastosta.

Perustäytäntöönpanon rekrytointien onnistuminen on oleellinen tekijä koko Ulosoton rakenneuudistuksen, perintäketjun ja Ulosottolaitoksen tuloksen kannalta.

Ulosottolaitoksessa on tämän vuoden aikana runsaasti rekrytointeja. Niitä kannattaa seurata valtiolle.fi-palvelussa hakusanalla ulosottolaitos.