Ulosottolaitos sitoutuu olemaan #häirinnästävapaa työyhteisö

Julkaistu 18.12.2017

Ulosottolaitos on ottanut oikeusministeri Antti Häkkäsen haasteen vastaan ja haluaa olla häirinnästä vapaa työyhteisö. Ulosottolaitoksessa on voimassa olevat menettelyohjeet häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi ja käsittelemiseksi.

Ulosoton hallintoviranomaisena toimiva Valtakunnanvoudinvirasto edellyttää toimia seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen muunkin epäasiallisen kohtelun kitkemiseksi oman sektorinsa työpaikoilta ja haastaa samalla koko henkilöstön mukaan häirinnän vastaisiin talkoisiin.

- Jokaisen on voitava tulla työpaikalleen tekemään rauhassa töitä ilman pelkoa häirinnän tai muun epäasiallisen tai epätoivotun kohtelun kohteeksi joutumisesta. Vastuu asiallisesta käyttäytymisestä ja positiivisen työskentelyilmapiirin rakentamisesta työpaikalla on kaikilla, painottaa valtakunnanvouti Juhani Toukola.

Jokaisen yksilön lisäksi esimiehillä on erityinen vastuu häirinnän vastaisessa toiminnassa, sillä he toimivat esimerkkeinä. Työsuojeluorganisaation tulee tukea esimiehiä tässä tehtävässä.

Häirintään tulee puuttua ja kaikenlainen epätoivottu käytös kitkeä työyhteisöstä pois. Häirinnän kokenutta henkilöä ei saa jättää yksin ja myös työkaverit voivat antaa tukea.

Valtakunnanvoudinvirasto laajentaa haasteen myös sidosryhmä- ja muihin kohtaamisiin, joihin ulosoton henkilöstö osallistuu joko työnsä puolesta tai vapaa-ajallaan. Valtakunnanvoudinvirasto haastaa lisäksi myös ulosoton henkilöstöjärjestöt mukaan talkoisiin häirinnästä vapaan ja positiivisen työilmapiirin rakentamiseksi.

- Tavoitteenamme on työyhteisö, jossa kaikkia kunnioitetaan ja vallitsee hyvä ja toisia häiritsemätön hyvä yhteishenki, kiteyttää valtakunnanvouti.

Seksuaalisen häirinnän kitkemisen lisäksi tässä yhteydessä on erinomainen tilaisuus kiinnittää huomiota myös muunlaiseen epäasialliseen käyttäytymiseen, kuten esimerkiksi työpaikkakiusaamiseen.